Ima kdo kako mnenje glede teh nastavitev v GA :
Nastavitve skupne rabe podatkov
Nastavitve skupne rabe podatkov v storitvi Google Analytics vam omogočajo nadzor nad skupno rabo podatkov iz svojega računa Analytics z drugimi Googlovimi izdelki in storitvami. Uporabnik s pravicami za urejanje lahko kadar koli omogoči ali onemogoči te možnosti:
Samo z drugimi Googlovimi izdelki
Delite svoje podatke iz storitve Google Analytics z drugimi Googlovimi storitvami in izdelki, kot sta AdWords ter AdSense. S to možnostjo lahko na primer uvozite cilje storitve Google Analytics v program AdWords.
Anonimno z Googlom in drugimi
Ta možnost zagotavlja povratne informacije o storitvi Google Analytics, na podlagi katerih lahko za vas ustvarimo prilagojena poročila in sporočila ter izboljšamo izobraževalno gradivo. Google odstrani vse informacije, s katerimi bi bilo mogoče prepoznati vir spletnih mest, podatke združi z več sto drugimi anonimnimi spletnimi mesti, ki v primerljivih panogah uporabljajo storitev Google Analytics, in poroča o skupnih trendih. Podatki v skupni rabi so povsem anonimni in jih ni mogoče povezati s posameznimi računi.
Strokovnjaki za račune
S to možnostjo omogočite Googlovim strokovnjakom za trženje in prodajo dostop, da lahko poiščejo možnosti za izboljšavo implementacije in analize v računu in vam nato dajo namige za optimizacijo. Če nimate dodeljenih strokovnjakov za prodajo, bo dostop odobren samo pooblaščenim predstavnikom Googla.
Če ne izberete nobene možnosti, bomo vaše podatke izključili iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.Sprememba nastavitev skupne rabe podatkov
Če želite spremeniti možnosti skupne rabe podatkov za svoj račun:
Prijavite se v račun Google Analytics na strani www.google.si/analytics.
V zgornjem desnem kotu poljubne strani v storitvi Google Analytics kliknite kartico Skrbnik.
Kliknite ime računa, za katerega želite urediti nastavitve skupne rabe podatkov.
Kliknite kartico Nastavitve računa.
Uredite želene nastavitve in kliknite Uporabi.